Eläinlääkintäsanomat: kestävää katueläintyötä vapaaehtoisvoimin. Haastattelussa AlmaHelpin Suvi Heinola

”Eläinlääkärit ovat mielestäni avainasemassa kissaongelman ratkaisussa, esimerkiksi tunnistusmerkinnän tärkeyden korostaminen on ensiarvoisen tärkeää ja siruttamisesta tulisi tulla automaattinen toimenpide leikkauksen yhteydessä. Mielestäni tunnistusmerkinnän ja rekisterin tulisi olla lain mukainen vaatimus. Muiden hyötyjen lisäksi se nostaisi kissan arvostusta lemmikkinä huomattavasti”, Heinola sanoo.

”Suomen kissaongelma on mahdollista saada hallintaan yhteen hiileen puhaltamalla. Kun paikalliset eläinsuojeluyhdistykset viranomaiset ja eläinlääkärit todella löytävät toisensa, voidaan häpeäpilkku puhdistaa”, hän päättää.

Kuvia klikkaamalla saat ne isommiksi ja pääset lukemaan koko hienon artikkelin! Alkuperäinen artikkeli: Eläinlääkintäsanomat 1-2/2016. Teksti: Hanna Lahtinen. Kuvat: Hanna Lahtinen ja Maria Alkila.