Nuorten Taidetyöpajan KISSAPÄIVÄ 6.10.2016

Nuorten taidetyöpaja ja eläinlääkärivetoinen eläinsuojeluyhdistys AlmaHelp Association ry järjestävät Kissapäivä-tapahtuman torstaina 6.10. klo 10-15 Nuorten taidetyöpajalla (Matarankatu 6, 40100 Jyväskylä).

Kissaongelma näkyväksi

Kissoja hylätään Suomessa arviolta hurjat 20 000 yksilöä vuosittain. Löytöeläinkodit täyttyvät apua tarvitsevista kissoista ja ympäri maan löytyy villiintyneitä kissapopulaatioita, joissa eläimet kärsivät merkittävästi.

Tapahtuman tavoitteena on tuoda kissojen hylkäämisestä johtuvat ongelmat näkyväksi, jotta ne voidaan korjata. Kissapäivän tavoitteena on myös korostaa kissan hyvinvoinnin avaimia, nostaa kissan arvostusta sekä kertoa, että kissa ansaitsee rakkautta, huolenpitoa, hoivaa ja turvaa.

Taidetta, tiedettä ja eläinlääkäreitä

Nuorten taidetyöpajan eri pajat tuovat tapahtumapäivään monipuolista ja omalle pajalleen keskeistä toimintaa. Luvassa on monipuolista mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, mm. kasvojenmaalausta, musiikkia, kissataidetta, lelupaja ja tietokilpailu. AlmaHelp tuo mukanaan lisää tietoa tästä mittavasta eläinsuojelullisesta ongelmasta, sekä eläinlääkäreitä, jotka sterilisoivat ja siruttavat sosiaalisin perustein ennakkoon valittuja kissoja veloituksetta. Tarjolla on myös buffet-tyylisesti ruokaa edulliseen hintaan.

Piirustuskilpailu: kissoja toisella planeetalla

Järjestämme myös kissapäivään liittyvän piirustuskilpailun, jonka aiheena on Millaisia kissoja voisi elää toisella planeetalla? Kilpailussa on kaksi kategoriaa: 6-12-vuotiaat sekä 13-29-vuotiaat. Kilpailutyö toteutetaan A4-kokoiselle paperille, ja sen taakse tulee kirjoittaa omat tiedot: nimi, koulu ja luokka sekä yhteystiedot (puhelinnumero tai sähköposti). Kilpailutyön tulee olla postitettuna tai tuotuna Taidetyöpajalle viimeistään 4.10.2016. Osoite: TuTu-Paja, Kissapäivä, Matarankatu 6, 40100 Jyväskylä.

Palkintona kilpailussa on Tuunaten tuotteeksi -pajan upeita kissa-aiheisia palkintoja. Mielikuvituksellisin kilpailutyö voittaa, ja voittajan tulevat valitsemaan taidetyöpajalaisista koostuva raati.

Tapahtuma on avoin kaikille, lämpimästi tervetuloa!

Kissapäivän facebook-sivu >

Lisätietoja:

Nuorten taidetyöpaja
Katri Niskala, katri.niskala (at) jkl.fi, 050 312 5440 tai
Sampo Salo, sampo.salo (at) jkl.fi, 050 311 8276
http://www3.jkl.fi/blogit/taidetyopaja/

AlmaHelp Association ry
Taija Jolanki, taija.jolanki (at) almahelp.org, 044 7744 950
www.kissaprojekti.org

PS. Tapahtumassa voit myös allekirjoittaa SEYn ja Animalian Eläinlaki-vetoomuksen paremman eläinsuojelun puolesta.