Sterilointiviikonloppu 12.-13.3.2016

Leikkaus- ja koulutusviikonloppu

Yhden viikonlopun aikana leikkasimmemme kissoja samalla konseptilla, jota on toteutettu menestyksekkäästi kymmenien tuhansien eläinten leikkauksissa Romaniassa ja muualla Euroopassa. Sterilointikampanjaan liittyi vahvasti myös koulutus. Arvostettu eläinlääkäri Aurelian Stefan saapui Romaniasta Suomeen toteuttamaan projektia kanssamme ja kouluttamaan paikallisille eläinlääkäreille sterilaatioleikkausten toteuttamista mini-invasiivisesti ja tehokkaasti, antaen valmiuksia joukkosterilaatioiden toteuttamiseen ympäri Suomen. Dr. Aurelianin tiimi on leikannut Romaniassa jo yli 45 000 koiraa ja kissaa.

IMG_5445

Dr. Aurelian ja Tantavan sterilointikampanjassa leikattu pikkukissa

Mitä eläimiä leikkasimme?

Valitsimme kampanjassa steriloidut ja kastroidut kissat ensikädessä sosiaalisin perustein, tarveharkintaa käyttäen. Leikatut eläimet tunnistusmerkittiin mikrosirulla leikkauksen yhteydessä.

Missä leikattiin?

Sterilointiviikonloppu järjestettiin Viitaniemen Eläinlääkäriaseman tiloissa Jyväskylässä.

Tulemme jatkamaan kissahanketta vuoden 2016 aikana seuraavasti:

Haemme Keski-Suomesta kylää, jossa koetaan kissojen lisääntyminen ja villiintyminen ongelmaksi. Keskitämme voimavaramme paikallisesti kissojen tehokkaaseen leikkaamiseen, tunnistusmerkintään ja paikalliseen valistukseen leikkaamisen tärkeydestä. Eri tahojen yhteistyö tällaisen projektin toteutuksessa on avainasemassa, ja pyrimme saattamaan yhteen eri toimijoita kissojen tilanteen parantamiseksi. Toivomme, että tällaisen paikallisen projektin avulla saadaan mallinnettua kissaongelmaa, ja pystymme tarjoamaan ratkaisukeinoja toteutettavaksi muualla Suomessa.

Tavoittelemme sitä, että kissaprojektimme toimii esimerkkinä: haluamme löytää keinoja, joilla saadaan paikalliset eläinsuojeluyhdistykset, viranomaiset ja eläinlääkärit puhaltamaan yhteen hiileen. Ripeäotteisella, määrätietoisella työskentelyllä on mahdollista saada kuriin maatamme riivaava eläinsuojelullinen häpeäpilkku – kissaongelma.

Tervetuloa mukaan!

www.almahelp.org

AlmaHelp-webLisätietoja hankkeesta:

projektin vastaava eläinlääkäri Suvi Heinola, suvi.heinola@almahelp.org
eläinlääkäri Teppo Heinola, teppo.heinola@almahelp.org
puheenjohtaja Taija Jolanki, taija.jolanki@almahelp.org

160203-sterilointi