Taija Jolanki

Olen Taija Jolanki, jyväskyläläinen yrittäjä. Vastapainoa työlleni kansainvälisen liiketoiminnan parissa tuo yhdistystoiminta, jonka kautta pystyn toteuttamaan itselleni tärkeimpiä eläinten hyvinvoinnin parantamiseen liittyviä asioita. Näen sterilointihankkeet tärkeimmäksi kestävää eläinsuojelutyötä edistäväksi tekijäksi.

Olen ollut mm. starttaamassa Romaniassa Rosiori de Veden kaupungin massasterilointiprojektia ja Tantavan sterilointi- ja tunnistusmerkintähanketta. Kissojen leikkausprojekti Jyväskylässä on uniikki, kotimainen, konkreettinen projekti, jolla voimme auttaa sekä eläimiä että ihmisiä monella tasolla.

Kun Suomessa hylätään vuosittain yli 20 000 kissaa, ratkaisu on kestävässä eläinsuojelutyössä. Kiinniottaminen, huonokuntoisten lopettaminen ja uusien kotien etsintä ovat kaikki yksilötason toimenpiteitä. Nämä keinot keskittyvät seurausten korjaamiseen, mikä sekin on toki tärkeää. Me AlmaHelpissä haluamme auttaa ennalta ehkäisevän eläinsuojelutyön keinoin. Keskitymme ratkaisemaan ongelmaa sen alkulähteillä.

Mikrosiruttaminen sekä leikkaaminen ovat toimenpiteitä, joilla estetään ei-toivottujen pentujen syntyminen sekä autetaan kissaa löytämään omistajansa, mikäli se sattuu karkaamaan. Laajamittaisesti toteutettuna nämä toimenpiteet nostavat kissan arvostusta eläimenä.

On ilo ja kunnia olla tekemässä tätä projektia huippuammattilaisten kanssa! Kiitän sydämestäni kaikkia, jotka ovat siinä mukana ja rakentavat parempaa tulevaisuutta kotimaisille kissoille!

taija.jolanki@almahelp.org

130730-siiri